Start van hoofdcontent

Stad

nl

Helikopter ingezet bij jacht op brandstichter na vier autobranden in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 maart 2016, 09.06 uur

In Noord zijn vannacht drie auto's en een brommobiel kort na elkaar in brand gevlogen. De branden vonden plaats op de Hagedoornweg, Nieuwendammerdijk en de Overflakkeestraat, binnen drie kwartier van elkaar.

Op de Hagedoornweg stond even voor één uur een brommobiel in brand, de felle brand sloeg over naar een Volvo die er naast geparkeerd stond. De brommobiel is volledig uitgebrand, de Volvo kan ook als verloren beschouwd worden. De ramen van een woning in de straat sneuvelden door de hitte. Het vuur is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. 

Lees ook: Onderzoek naar branden Noord zit vast

Helikopter ingezet
Kort daarna was het raak op de Nieuwendammerdijk. Daar ontdekte een buurtbewoner dat de achterkant van een geparkeerde auto in brand stond. De bumper van de auto was in brand gestoken, het vuur was snel geblust met een emmer water. De brandweer was niet meer nodig maar kon meteen doorrijden naar de Overflakkeestraat, zo'n 300 meter verderop. 

Ook daar was een auto bij de achterkant in brand gestoken. Het vuur sloeg naar binnen en de Ford liep daardoor forse schade op en is rijp voor de sloop. In alle vier de gevallen wordt er dus uitgegaan van brandstichting. De politie heeft na de derde en de vierde brand nog met een helikopter gezocht naar de dader of daders. Er is voor zover bekend niemand aangehouden. 

Lees ook: Brandstichter Noord gefilmd, al zeventig buitenbranden in 2015

De locaties van de autobranden:

abc5media_image_12