Start van hoofdcontent

Stad

nl

Familie Nabil Amzieb: 'Al sinds vrijdag geen contact meer met hem'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 maart 2016, 21.27 uur

Met de 23-jarige Nabil Amzieb was sinds vrijdagavond al geen contact meer te krijgen, dat zegt een familielid tegen AT5.

Lees ook: Derde plaats delict gevonden in onthoofdingszaak Amzieb

Rond 20.00 uur heeft een familielid van Nabil nog een sms naar hem gestuurd: 'Daar stond in dat de scooter voor de deur stond en dat hij die mocht pakken. Daarop kreeg ik geen antwoord. Rond 23.00 uur heb ik hem nogmaals een bericht gestuurd. Maar ook daarop kreeg ik geen reactie.'

Nabil gaf aan kinderen op vrijwillige basis training in kickboksen. Ook was hij afgestudeerd aan de tweejarige opleiding tot servicemedewerker in de bouw aan de ROC Amsterdam. Nabil zou na de zomer verder gaan met studeren. 

Lees ook: Getuigen vonden hoofd op straat: 'We hebben er maar even wat voor gezet'

Waarom Nabil om het leven is gebracht weet zijn familie niet. 'We weten van niks. We snappen niet waarom hij. Hij was geen crimineel.' De familie durft geen bericht meer over de dood van Nabil te lezen, zegt het familielid tegen AT5. 'Ik zie in het nieuws staan dat zijn dood mogelijk een waarschuwing is. Maar aan wie? Voor wie? We zien alleen maar negatieve dingen over Nabil in de media. We weten niet hoe we ermee om moeten gaan. Vader en moeder zijn kapot. Ze hopen elk uur dat hij thuiskomt.'

Lees ook: 'Nabil Amzieb niet bekend bij politie als grote crimineel'

Nabil Amzieb had nog een jonger broertje en zusje. 'Het besef dat Nabil er niet meer is, is er wel, maar ook weer niet. Er komt veel familie over de vloer. We krijgen veel steun en ze komen ons condoleren', besluit het familielid.

Lees ook: Lichaam gevonden in uitgebrande auto in Zuidoost

Donderdagmiddag werd bekendgemaakt dat er een tweede autobrand is gekoppeld aan de dood van Nabil Amzieb. Deze auto stond op de straat Kelbergen in Zuidoost en is ongeveer op het moment aangetroffen dat ook het hoofd van Amzieb werd gevonden.

Alle scenario's open
Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg reageert vandaag in Het Verhoor op de gruwelijke liquidatie. Daarin zegt hij dat met alle scenario's rekening wordt gehouden, ook een overval of een ripdeal. De uitzending is hier terug te zien.

abc5media_video_0