Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Ambtenaren Nieuw-West mogen geen korte jurk aan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 maart 2016, 10.44 uur · Foto: Google Maps

Vrouwelijke baliemedewerkers van de afdeling Burgerzaken in stadsdeel Nieuw-West hebben kledingvoorschriften gekregen.

Ze mogen bepaalde kleding niet meer aan achter de balie. 'We kregen een mail doorgestuurd van een teamleider die aan baliemedewerkers was gestuurd waarin hij ze opdraagt niet al te korte jurkjes, rokjes en knielaarzen te dragen', vertelt Mario Soriano van de Centrale Ondernemingsraad van de gemeente aan AT5.

Hij is zeer verbaasd over de mail. 'Er stond iets in de trant van dat hij medewerkers niet naar de winkel zou sturen als ze verkeerde kleding droegen, maar meteen naar huis. Dit komt best hard bij ons binnen. We weten dat kantoorpersoneel zich representatief moet kleden, maar geen te kort rokje dat is wel bijzonder vreemd.'

Aanstootgevend
Volgens Soriano denkt de teamleider waarschijnlijk dat de kleding aanstootgevend zou kunnen zijn voor mensen die het stadsdeelkantoor bezoeken. Morgen praat hij erover met een hoge ambtenaar bij de gemeente, die niet op de hoogte was gebracht van de kledingvoorschriften. 'Het lijkt een stand alone-actie te zijn geweest van de teamleider', aldus Soriano.

D66 in Nieuw-West heeft aangekondigd vragen te gaan stellen. 'Absurd, herleven jaren 50 in Amsterdam?!' GroenLinks en VVD in de gemeenteraad gaan verantwoordelijk wethouder Abdeluheb Choho om opheldering vragen.

Absurd, herleven jaren '50 in Amsterdam!? D66-fractie #NieuwWest gaat hier morgen vragen over stellen. @AT5 @Parool https://t.co/UnotL6VjvV

— Jeroen Mirck (D66) (@StemJeroen) March 15, 2016

@DilanYesilgoz @Esther_Voet al vragen aan Choho aangekondigd. Doe je mee Dilan?

— Rutger Groot Wassink (@RutgerGW) March 15, 2016