Start van hoofdcontent

Stad

nl

Student met schurft op UvA-opleiding Science Park

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 maart 2016, 11.37 uur · Foto: Wikimedia

Op de bacheloropleiding psychobiologie aan het Science Park is schurft uitgebroken. Daarvoor waarschuwt de Universiteit van Amsterdam (UvA) in een interne memo.

'Er heerst scabiës (schurft) onder studenten die het practicum Celbiologie volgen. Dit wordt veroorzaakt door de Sarcoptes scabei (schurftmijt). Aangezien we tijdens het practicum labjassen hebben gedeeld bestaat er een kleine kans op besmetting', zo staat te lezen in de memo.

De universiteit waarschuwt studenten dat de jeuk die hiermee gepaard gaat 's nachts het ergst is. De jeuk neemt in de loop der dagen toe. Studenten wordt geadviseerd om bij besmetting contact op te nemen met de ARBO-dienst van het AMC.

UPDATE 17-3:
De UvA laat weten dat de interne memo iets te kort door de bocht is, het gaat namelijk om één student die zich heeft gemeld met schurft. 'Nadat de student zich heeft gemeld, is direct contact opgenomen met de ARBO-dienst van het AMC. In overleg zijn vervolgens medestudenten van het practicum uit voorzorg op de hoogte gesteld, omdat twee van hen een 'labjas' hebben gedeeld met de betreffende student.

De studenten is gevraagd alert te blijven op mogelijke verschijnselen zoals jeuk en dat dan te melden bij de ARBO-dienst. De kans op besmetting schijnt relatief klein te zijn. We hebben nog niet geconstateerd dat er andere studenten besmet zijn geraakt', aldus een woordvoerder van de universiteit.