Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extra veiligheidsmaatregelen op Schiphol, meer politie-inzet op CS

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 maart 2016, 12.25 uur

In Nederland worden 'veiligheidsmaatregelen genomen die nodig zijn' in reactie op de aanslagen in Brussel. Dat laat terrorismecoördinator Dick Schoof aan het ANP weten.

De veiligheidsmaatregelen betekenen dat de marechaussee extra patrouilles uitvoert op de luchthaven Schiphol. Voor het vliegveld is Grip 2 afgekondigd, dit is in verband met de opgevoerde veiligheidsmaatregelen. Op Centraal Station is extra politie aanwezig. 

abc5media_video_1

Het dreigingsniveau is vooralsnog niet verhoogd, dat is volgens terrorismecoördinator Schoof niet nodig. Op Schiphol zijn vanochtend de eerste vliegtuigen geland die oorspronkelijk op het Brusselse vliegveld Zaventem zouden landen. Daar is het vliegveld gesloten na explosies in een vertrekhal, daarbij zijn zeker elf doden gevallen. Ook in de Brusselse metro zijn doden gevallen bij aanslagen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel vluchten er naar Schiphol zullen uitwijken. KLM heeft alvast twee retourvluchten van Schiphol naar Brussel uit de dienstregeling gehaald. Het bedrijf raadt passagiers aan de website in de gaten te houden voor informatie over vluchten die voor later op de dag op het schema staan.

Vluchten naar Brussel zijn vanzelfsprekend voorlopig opgeschort. 

#schiphol #at5 pic.twitter.com/E95FenmVNH

— jasper (@javans73) 22 maart 2016