Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie toch op de hoogte van bezoek Marokkaanse koning

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 april 2016, 22.54 uur

Het privébezoek van de koning van Marokko aan de stad kwam toch niet onverwacht voor de politie. Zijn aanwezigheid leidde tot veel overlast voor omwonenden.

Een woordvoerder van de politie laat vandaag weten dat de wijkagent wel op de hoogte was gesteld van de komst van de Marokkaanse koning. Die heeft dit vervolgens doorgegeven aan zijn collega's. Eind deze week zei de politie nog niet geweten te hebben dat de koning kwam.  

Het bezoek van Mohammed VI ging niet bepaald onopgemerkt voorbij. Honderden fans stonden dagenlang te wachten om een glimp van hem op te vangen. Rond het hotel stonden urenlang vrachtwagens en taxi's met draaiende motoren, omdat de koning meteen wilde vertrekken als hij daar zin in had.

Lees ook: Enorme gekte bij vertrek Marokkaanse koning

Het Waldorf Astoria hotel stuurde een brief met excuses voor de overlast door de fans en schreef meerdere malen de politie om hulp gevraagd te hebben. Agenten grepen volgens het hotel echter onvoldoende in. De politie liet daarna weten dat het hotel hen vooraf op de hoogte had moeten brengen, maar komt daar vandaag dus op terug.

Lees ook: Beveiligers koning Marokko mochten pistool dragen. Maar je had dit niet mogen zien

Het hotel wil binnenkort om de tafel met politie en gemeente om te kijken hoe overlast bij dit soort bezoeken voortaan voorkomen kan worden. De koning is afgelopen woensdag per privévliegtuig weer vertrokken. Een dag later stonden er nog wel meerdere vrachtwagens op de Keizersgracht om zijn inboedel in te laden.