Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Zeker 1500 man verwacht tijdens mars voor Cruijff

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 april 2016, 16.04 uur

De verwachting is dat zo´n 1500 tot 2000 man zondag meelopen met de mars ter nagedachtenis van Johan Cruijff. De fans zullen om 13.00 uur verzamelen bij het oude stadion de Meer en om 13.30 uur richting de Arena lopen.

Het is een kleine drie uur lopen. De mars is een initiatief van de verschillende supportersgroeperingen: iedereen is welkom. 'We hebben heel goed met elkaar overleg, ook dit weekend nog. Alles moet in goede banen lopen. Er zit best een grote organisatie achter. Daarnaast hebben we een eigen veiligheidsdienst zodat het een gedenkwaardige, maar ook rustige tocht gaat worden', zegt Sander Huisman van AFCA.

Lees ook: Sjaak Swart geeft startsein mars voor Cruijff

abc5media_image_1

De tocht gaat onder andere langs het geboortehuis van Cruijff aan de Akkerstraat, de Rijksstraatweg en de Dolingadreef. 'Persoonlijk is het toch wel een afsluiting van een hoofstuk. Als supportersvereniging stonden wij de afgelopen jaren achter Cruijff. Kijk, het is geen familie, het is geen vriend, maar het is wel iemand die ik heel hoog heb zitten. Dus je neemt wel afscheid van een van de grootste iconen uit de Nederlandse geschiedenis. wel een bekende en iemand die zo belangrijk is. Dat is toch wel een moment', meent Huisman.

Lees ook: FC Barcelona draagt speciaal Cruijff-shirt tijdens El Clásico

Ajax speelt om 16.45 uur tegen PEC zwolle. Voorafgaand aan de wedstrijd is het een minuut stil in de Arena. De Ajax-spelers dragen rouwbanden en een speciale badge op hun shirt. AT5 zendt de tocht voorafgaand aan de wedstrijd vanaf 13.00 uur live uit. Die uitzending is ook te volgen via at5.nl/live.

Vanmiddag start de mars ter nagedachtenis aan Johan Cruijff vanaf de El Salvadorlaan. Verzamelen vanaf 13:00 uur. pic.twitter.com/VHRnnhu7Pu

— Kamp Seedorf (@kampseedorf) April 3, 2016