Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man 'met Oost-Europees uiterlijk' berooft Amstelveners en steelt auto's

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2016, 09.52 uur

Een man met een Oost-Europees uiterlijk wordt verdacht van het plegen van een reeks berovingen in Amstelveen gisteravond. Bij een van die incidenten raakte een man gewond.

Rond 19.15 uur probeerde een man op het Stadsplein een stel te beroven van hun geld. Dat mislukte waarna de dader er vandoor ging. Ongeveer een kwartier later werd een gewonde man aangetroffen op de nabijgelegen Meander. Het slachtoffer werd met verwondingen aan zijn hoofd naar een ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk probeerde dezelfde dader ook deze man te beroven.

Kort daarna werd er op de Burgemeester Rijnderslaan, vlakbij de plek van het vorige incident, een auto onder bedreiging gestolen. Het gaat om een zwarte Opel Astra met kenteken 58-PZD-9. Even later werd een vrouw op de Dignahoeve beroofd van haar auto. Dat is een rode Daihatsu Cuore met kenteken RF-GF-36.

In verband met de incidenten is de politie op zoek naar een blanke man met Oost-Europees uiterlijk. Hij heeft een normaal postuur, is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en heeft donkerbruin golvend haar. Hij droeg een halflange jas tot op de heup en droeg een zwarte rugzak bij zich.