112

Hoger beroep om links naar Holleeder-dossiers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 april 2016, 09.53 uur

Whatsapp

Sebastiaan Beens gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank dat hij linkjes naar getuigenissen van 'topcrimineel' Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid van zijn website moet afhalen.

Beens plaatste de links op zijn site nadat de rechter eerder had besloten dat website Vlinderscrime.nl die dossiers van de site moest halen. Volgens het OM kan het onderzoek naar Holleeder voor zijn betrokkenheid bij liquidaties ernstig in gevaar komen, als potentiële getuigen voor hun verhoor op internet kunnen lezen wat er is verklaard.

Lees ook: Verklaringen Holleeder staan alweer weer online

'Ik zou het liefst de links naar de dossiers om principiële redenen niet van mijn site halen echter heb ik de financiële middelen niet om de absurde dwangsom van maximaal €100.000,- te voldoen', zegt Beens. 'Mijn cliënt vindt het onacceptabel dat hem verboden wordt verwijzingen naar de zogenoemde Holleeder-verklaringen op zijn website te plaatsen', zegt de advocaat van Beens. ´Hij is er stellig van overtuigd dat het enkele plaatsten van hyperlinks in dit geval niet onrechtmatig is, mede omdat de verklaringen ook zonder zijn verwijzing vrij toegankelijk zijn via andere websites.'

Lees ook: Martin Kok moet Holleeder-stukken van website Vlinderscrime verwijderen

Whatsapp