Deel Amsterdam-West heet voortaan (ook) Hallenkwartier

Een deel van Amsterdam-West is vanmiddag omgedoopt tot het Hallenkwartier. Het naambord werd vanmiddag officieel onthuld aan de De Clerqstraat.

Het nieuwe 'Hallenkwartier' is een gebied dat stevig in de lift zit, schrijft de Westkrant. Dat zou onder meer blijken uit de toename van 'nieuwe horeca, winkels en fors stijgende huizenprijzen' in het gebied.

Het Hallenkwartier omvat de Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, De Clercqstraat, Ten Katemarkt, Jan Pieter Heijestraat, Eerste Constantijn Huygensstraat, Overtoom Oost, Stadhouderskade en (niet te vergeten) de Hallen zelf. De naam komt uit de koker van ondernemers uit dat gebied, zegt Fenna Ulichki van de bestuurscommissie West.

Ulichki zegt tegen AT5 dat het nadrukkelijk niet gaat om vervanging van de naamborden West, maar om een aanvulling daarop. 'Het is een initiatief dat voortkomt vanuit de ondernemers ter ondersteuning van elkaar. Zie het als een samenwerkingsverband dat ze hiermee uitdragen, vergelijkbaar met de 9 Straatjes in Centrum'. Het initiatief is gefinancierd door de ondernemers en het stadsdeel. Over de naam 'Hallenkwartier' zegt Ulichki dat die gekozen is omdat de Hallen de 'huiskamer' van de buurt is. 'Een ontmoetingsplek met grootstedelijke of zelfs landelijke uitstraling. De Hallen staat voor authenticiteit en originaliteit'.

Overdekte food market
Na vijftien jaar leegstand opende De Hallen twee jaar geleden. In de oude tramremise zitten onder meer een grote overdekte food market, bioscoop en bibliotheek.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie