Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

1 meiviering Oosterpark gaat door

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 april 2016, 18.35 uur

De 1 meiviering in het Oosterpark kan wat de rechter betreft gewoon doorgaan.

Vandaag diende het kort geding dat stichting Herstel Oosterpark had aangespannen tegen burgemeester Van der Laan. De zaak draaide om de 1 meiviering die de FNV in het Oosterpark wil houden komende zondag. Volgens de FNV betreft het een manifestatie, maar volgens Herstel Oosterpark gaat het om een festival en is het, net opgeknapte, Oosterpark hier niet geschikt voor.

Lees ook: Burgemeester: 'Zweefmolens en eetkramen horen niet bij demonstratie'

Na wat eerder gesteggel met de gemeente had de FNV al besloten de activiteiten van zondag wat in te dammen. Zo ging er een streep door de draaimolen en andere kermisattracties en zal er geen 'dj-muziek' gedraaid worden. Hiermee was de kous voor de gemeente af en leek de viering zonder problemen door te kunnen gaan. Maar Herstel Oosterpark liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter. 

De rechter wees het verzoek van de stichting tot het intrekken van de vergunning voor de festiviteiten echter af. Wat betekent dat de 1 mei-viering komende zondag gewoon door kan gaan.

'We hebben nog een troef'
Maar of de zaak hiermee echt afgerond is valt nog maar te bezien. Na de zitting, nog voor de uitspraak van de rechter, spraak AT5 met alle betrokkenen. Herstel Oosterpark-voorman Ernst Sonneveldt stelde toen 'nog een troef' op zak te hebben, mocht de uitspraak van de rechter in het voordeel van de gemeente uitvallen. Wat die troef is, is echter nog niet bekend. 

abc5media_video_0