Start van hoofdcontent

Stad

nl

Malafide taxichauffeurs gaan steeds verder, Schiphol-Okura Hotel: 980 euro

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 mei 2016, 19.23 uur

Malafide taxichauffeurs en ronselaars op Schiphol gaan steeds verder in hun oplichtingspraktijken. Er zijn meldingen van toeristen die 980,50 euro moesten betalen voor een rit van de luchthaven naar het Okura Hotel.

De slachtoffers worden door ronselaars in de aankomsthal op Schiphol al opgevangen en gelokt met aantrekkelijk lijkende prijzen. Eenmaal aangekomen op de bestemming blijkt het toch anders te zitten. De prijs is bijvoorbeeld per vervoerd persoon en ook voor koffers moet er extra betaald worden. 

TAXICENTRALE is geen TCA
Als toeristen in eerste instantie weigeren de absurde prijzen te betalen, worden de chauffeurs ontzettend agressief en intimiderend. Ook dreigen ze de koffers en andere spullen niet terug te geven. De slachtoffers krijgen een bonnetje mee van 'TAXICENTRALE', met als gevolg dat Taxi Centrale Amsterdam (TCA) veel klachten op zijn bordje krijgt. 

'De afgelopen maand is het aantal klachten weer sterk toegenomen, dat komt ook door het begin van het toeristenseizoen', zegt TCA-directeur Richard van der Veen. 'Op dit moment krijgen we tussen zes en vijftien klachten per week.' Op de lijst van klachten staan enkele schokkende gevallen. Van Schiphol naar het Damrak: 347,75 euro. Van Schiphol naar de Overtoom: 940,50 euro.  

Lees ook: Israëlische toeristen bij aankomst op Schiphol al meteen opgelicht

abc5media_image_1
Een trio uit India moest vorige week nog 495 euro betalen voor de rit naar hun hotel bij station Sloterdijk. 'Het is te schandalig voor woorden. Mensen komen bij ons verhaal halen en willen dan dat wij actie ondernemen. Dat kunnen wij niet want het zijn niet onze chauffeurs. Maar onze naam wordt te grabbel gegooid.'

TCA zit met de klachten in de maag. Het bedrijf weet zeker deze ritten niet onder de vlag van TCA gereden worden. 'Bij ons is het via GPS altijd mogelijk om te zien waar een taxi heeft gereden. Daarnaast is het bonnetje dat is uitgeschreven, niet een bonnetje dat door TCA wordt gebruikt.'