Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mathilde Santing na beschieting: 'Ze hebben hele goede wiet'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 mei 2016, 14.45 uur

Toen de politie bezig was met onderzoek naar de beschoten coffeeshop in Oud-Zuid stonden er wat omwonenden te kijken. Een van hen was zangeres Mathilde Santing.

Ze woont daar in de buurt en kwam naar eigen zeggen net uit haar stamcafé. 'Iedereen is eigenlijk perplex en verwonderd. Waarom, wat betekent dit?'. Tijdens de beschieting waren er vier mensen in de zaak, waaronder de eigenaar. Santing zegt dat zij en de mensen met wie ze in het café zat niks hebben gezien. 'Ik zat in mijn stamcafé en ik kwam pas later hier. En het is eigenlijk één groot vraagteken', zegt Santing.

Lees ook: Kogel door coffeeshop in Oud-Zuid

De zangeres heeft in de buurt ook haar studio en zodoende kende ze de mensen die in de zaak werken wel. Volgens haar zat er net een nieuwe eigenaar in coffeeshop Jabba the Hutt aan de Achillesstraat. En mensen zouden erg te spreken zijn over de shop. 'Iedereen is erg enthousiast. Goede kwaliteit, veel clientéle. Een cleane toestand. Echt, ik heb zelf 30 jaar geblowd. Ik blow nu niet meer. Maar ik hoor van mensen dat het echt hele goede wiet is. Mensen staan hier in de rij', meent Santing.

Bij de schietpartij in de nacht van woensdag op donderdag raakte niemand gewond. Zover bekend is er één keer op de shop geschoten. Politie doet nog onderzoek.

@Gumstarr @AT5 hahaha. Ik was wel schattig heh. Had een mooie avond achter de rug Iets te uitbundig gevierd pic.twitter.com/k8faPDfsUL

— Mathilde Santing (@mathildesanting) May 5, 2016


Beelden: Lorenzo Derksen