Start van hoofdcontent

Stad

nl

Handgranaat zorgt voor ravage middenin Rivierenbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 mei 2016, 16.27 uur

Op de Oude-IJselstraat in de Rivierenbuurt is vannacht rond 04.15 uur een handgranaat ontploft. Meerdere auto's zijn daarbij beschadigd geraakt.

Dat bevestigt de politie tegenover AT5. Gewonden vielen er niet, maar de ontploffing heeft voor veel schade gezorgd in de straat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. Zo ook de brandweer, maar van vuur bleek later geen sprake te zijn. De politie houdt er serieus rekening mee dat het hier gaat om een gerichte actie. Op wie precies is niet duidelijk.

Meerdere auto's en een woning hebben schade opgelopen door de explosie. Ook de straat is niet gespaard gebleven: daar is een gat in geslagen.


Getuigen
Het is onduidelijk wat de toedracht is van het misdrijf. De Forensische Opsporingsdienst en het Team Explosieven Verkenning hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Volgens een getuige werd een jongen met een zwarte capuchon gezien die wegfietste in de richting van de Woustraat. De politie is op zoek naar hem en andere getuigen. 

Explosion-like sound just after 4am in #oude-ijselstraat #rivierenbuurt 3 firefighters tracks came & went. Police still here. Road closed

— Alessandra Rossi (@Lale_rossi) 9 mei 2016

WTF hé, fiets net langs 't huis, bewoonster komt naar buiten. Brand was gevolg van gegooide granaat! #Rivierenbuurt https://t.co/EDWBwUIV9j

— Marjolijn Ruygrok (@ruygrocks) 9 mei 2016