Start van hoofdcontent

Stad

nl

Douwe Bob door naar finale Eurovisie Songfestival

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 mei 2016, 02.21 uur

Douwe Bob heeft met zijn nummer Slow Down de halve finale van het Eurovisie Songfestival overleefd. De 23-jarige Amsterdammer wist de jury en het thuispubliek te overtuigen en zal dus 14 mei in de finale staan.

De zanger nam het op tegen zeventien andere landen. In totaal gingen er tien door naar de eindstrijd komende zaterdag. Donderdag is de tweede halve finale, waaruit nog eens tien landen een plek in de finale behalen.

Douwe Bob trok de aandacht met zijn act door tijdens het nummer tien seconden stilte te laten vallen. Dit om de boodschap van het liedje, om wat langzamer te gaan, extra kracht bij te zetten. De zanger gaf vooraf aan dit moment spannend te vinden.

Spannend
In café Hermes aan de Ceintuurbaan keek een aantal fans gespannen naar de halve finale. De opluchting - zoals je op bovenstaande foto kan zien - was dan ook groot toen het publiek te horen kreeg dat we zaterdag nog een keer moeten.

Vorig jaar strandde Trijntje Oosterhuis met het liedje Walk Along in de halve finale. Het jaar ervoor had ons land meer succes, toen The Common Linnets uiteindelijk een tweede plek behaalden met Calm After The Storm.

Lees ook: Diverse kroegen maken zich op voor songfestivalmania