Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voortvluchtige verdachte Knokkestraat aangehouden op Kinkerstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 mei 2016, 21.40 uur · Foto: Martin Damen

Zakaria Z., een van de verdachten die vandaag werd veroordeeld voor het voorbereiden van een liquidatie, is vanavond opgepakt op de Kinkerstraat. Dat bevestigt zijn advocaat Johan Mühren aan AT5. Z. was in aanloop naar het proces op vrije voeten gesteld en was niet aanwezig bij de uitspraak van de rechter. Na de uitspraak was hij dus officieel voortvluchtig.

De rechtbank veroordeelde Z. vanmiddag tot een celstraf van acht jaar. De andere drie verdachten kregen celstraffen van acht jaar, acht jaar en negen maanden en twaalf jaar. De straffen zijn volgens de rechtbank een signaal naar de samenleving. 'De verdachten zijn gewetenloos en koelbloedig te werk gegaan. In de strafmaat is rekening gehouden met de ernst van de misdrijven die in de stad bijdragen aan gevoelens van onveiligheid.'

Lees ook: Piepjonge verdachten Knokkestaat laten weinig los: 'Kan me mijn kop kosten'

In de BMW van de verdachten die op de Knokkestraat werd klemgereden lagen onder meer twee kalasjnikovs, een pistoolmitrailleur, een tablet met peilbakensoftware en een jerrycan met benzine. De auto bleek al weken in Eindhoven te zijn geobserveerd door de recherche nadat deze eerder de wapens al had gevonden.

In de uitzending van AT5's Misdaad BV is een uitgebreide reconstructie te zien van de geheime operatie van de politie.