Start van hoofdcontent

Ajax

nl

De Stelling: Is Peter Bosz geschikt als opvolger van De Boer?

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 mei 2016, 18.35 uur

Kale, van het supportersduo Kale en Kokkie, windt er in het AT5-programma de Stelling van Amsterdam geen doekjes om: Peter Bosz is een 'opper-kakkerlak' en het zou een 'schande zijn' als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt.

'Los van het feit dat-ie misschien wel capaciteiten heeft, deze man heeft niks met Ajax en ook niet met de ego's binnen Ajax', aldus Kale.

Henk Hoijtink, chef sport van Trouw, denkt niettemin wel dat Bosz de opvolger van Frank de Boer wordt. Maar volgens hem kan Ajax beter voor een andere coach gaan: 'John van de Brom was een ideale kandidaat geweest. Hij kent Ajax, weet hoe het is om onder druk te presteren..want vergeet niet, Peter Bosz heeft al zijn leuke voetbal zonder druk gespeeld."

Samen met sportjournalist Edwin Struis discussiëren de heren over het vertrek van Frank de Boer bij Ajax. Had hij niet moeten blijven om zichzelf, bijvoorbeeld in Europees verband, te revancheren? Wat is zijn erfenis? En afgezien van vier kampioenschappen, waar heeft hij steken laten vallen?

De hele uitzending van de Stelling van Amsterdam bekijk je hier.