Start van hoofdcontent

Stad

nl

93-jarige vrouw van scootmobiel gegooid bij straatroof in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 mei 2016, 20.01 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige straatroof op een 93-jarige vrouw in Noord.

De vrouw werd vrijdag rond het middaguur beroofd op het Baanakkerspark in Noord. De straatrovers duwden de vrouw hierbij van haar scootmobiel, waarna ze haar beroofden van haar gouden ketting. De rovers, waarschijnlijk waren ze met z'n tweeën, zijn hierna vermoedelijk op een scooter gevlucht. Voorbijgangers hebben het slachtoffer weer op haar scootmobiel geholpen. 

De politie is nu op zoek naar getuigen van de beroving. De vrouw raakte niet ernstig gewond door het incident. 'Maar als je op die leeftijd valt, hou je er natuurlijk al snel blauwe plekken aan over', stelt een woordvoerder. 

Twee mannen
Volgens de woordvoerder sloegen de daders toe na de vrouw aangesproken te hebben. 'Ze reed op haar scootmobiel door het park en werd door een van de latere daders aangesproken', stelt de zegsman. 'Al snel greep een van de twee de ketting van haar nek, waarna ze ten val kwam. De daders zijn licht getinte mannen tussen de 18 en 25 jaar oud. Ze zijn op een snorscooter richting het Buikslotermeerplein gevlucht.'

Archief