Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Amsterdammer met koffer coke vast tussen deuren uitgang Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 mei 2016, 15.33 uur · Foto: Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee heeft vorige week dinsdag een 39-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Hij wordt verdacht van het smokkelen van veertig kilo cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland in augustus vorig jaar. De smokkelaar liet zijn smokkelwaar op Schiphol achter, nadat hij met zijn koffer klem kwam te zitten tussen de deuren van de uitgang.

De twee fietskoffers werden door personeel van de Douane veiliggesteld en zoals alle bagage gescand. Op de scan was te zien dat de vormen in één van de koffers niet overeenkwamen met de vormen van een fiets. Na het openen van de fietskoffer bleek deze vol te zitten met pakketten cocaïne. De drugs hebben een straatwaarde van circa 10 miljoen euro. In de andere koffer zal wel een fiets.

Het team Zware Criminaliteit en het Drugs Team Schiphol van de Koninklijke Marechaussee konden de man na intensief speurwerk aanhouden. Hij wordt ervan verdacht de koffers te hebben achtergelaten. De man zit vast en is voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

De Koninklijke Marechaussee verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie verder onderzoek. Ook wordt onderzoek gedaan naar de mededaders van de smokkel. Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee kon niet vertellen hoe de koffer klem kwam te zitten tussen de deuren van de uitgang.

Koninklijke Marechaussee