Stad

NL
V

Kopie Flatiron Building toch niet eerste penthouse met zwembad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 mei 2016, 23.10 uur · Foto: Inbo architecten

Hoog van de daken schreeuwde Leslie de Ruiter van Christie's International Real Estate vandaag dat zij de eerste waren met een penthouse met een zwembad op het dak.

Maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen, beweert architect Rik Bakker van Inbo architecten. 'Op de Zuidas wordt op dit moment een 900Mahler gebouwd, met een penthouse op de 22e verdieping. En daarbij zit een 18 meter lang privé zwembad', aldus Bakker.

Lees ook: New Yorkse wolkenkrabber gekopiëerd in Amsterdam: penthouse met zwembad

De toren op de Zuidas is 77 meter hoog en heeft op de 21e en 22e verdieping een penthouse van meer dan 500 vierkante meter groot. Tussen de torens komt op de 22e verdieping het zwembad, voorzien van een glazen bodem. Het zwembad loopt van binnen naar buiten.

De gelukkige eigenaar van het pand is vastgoedbedrijf Nedstede. Er is rond de 5 miljoen betaald. Nedstede is in handen van Michael van de Kuit. Het vastgoedbedrijf bezit winkelpanden in onder andere de Leidsestraat, de Heiligeweg (bij de Kalverstraat) en de Huidenstraat, en horecapanden aan het Rembrandtplein (het gebouw waar de cafés L’Opera, Cooldown en Bubbles zitten) en aan het Amsterdamse Spui. Ook een club in Ibiza maakt onderdeel uit van het portfolio. In 2013 werd het vermogen van Van de Kuit door Quote geschat op 74 miljoen euro.