Start van hoofdcontent

Stad

nl

Yes-R en Pancratius ontdaan door vechtpartij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 mei 2016, 10.24 uur · Foto: Martin Damen

Yes-R en voetbalclub Pancratius zijn ontdaan door de vechtpartij die het feestweekend bij de vereniging heeft verstoord. Dat laat de voorzitter van de voetbalclub weten aan AT5.

De voorzitter weerspreekt dat er bij de vechtpartij tientallen mensen betrokken waren. 'Het gaat om een vechtpartij van twee tot drie jongens, maar waar een aantal mensen omheen stond die hen uit elkaar probeerde te halen. Dan lijkt het al gauw alsof er een grote vechtpartij gaande is, maar dat was niet zo', aldus voorzitter Harry den Arend.

Lees ook: Grote vechtpartij bij optreden van Yes-R tijdens feest Pancratius

De organisatie was al in overleg met de politie, nadat het duidelijk werd dat een aantal spelers zich uitdagend richting omstanders gedroeg. Terwijl dit verder werd geïnventariseerd sloeg de vlam in de pan en werd besloten om het feest met vierhonderd tot vijfhonderd mensen stil te leggen. 'Het trieste is dat de jongens die hierbij betrokken zijn mee hebben gedaan aan het toernooi. Ik wil dan ook dat de onderste steen boven komt wie hier verantwoordelijk voor zijn geweest', aldus Den Arend.

'Het is ontzettend verdrietig dat zo'n schitterend familiefeest, dat drie dagen lang zonder incidenten verliep, in het laatste uur zo wordt verstoord.' De organisatie benadrukt dat Yes-R niets met de consternatie te maken heeft.

Vandaag tijdens een gast optreden bij Mike Peterson gingen een aantal mensen met elkaar op de vuist. Ik ben toen direct gestopt 1/2

— Yes-R (@yesr) May 22, 2016

Ik betreur dit,jammer dat een sportieve dag zo moet eindigen.Peace is THE movement