Moordverdachte in zaak-Kobya langer vast, ook verdacht van diefstal

De 39-jarige man die verdacht wordt van het doodsteken van fietsenmaker Temel Kobya blijft voorlopig vastzitten. Zijn arrest is met zestig dagen verlengd, het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord dan wel doodslag.

De man wordt ook van diefstal verdacht, waarvan is nog niet duidelijk. Wel werd eerder al bekendgemaakt dat de portemonnee van Kobya was verdwenen. De man kwam in beeld na een uitgebreid rechercheonderzoek en werd aangehouden in een woning in West. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus de politie.  

Lees ook: Dader moord Temel Kobya nam mogelijk portemonnee fietsenmaker mee

Geschokt
De 49-jarige fietsenmaker werd op klaarlichte dag neergestoken in een fietswinkel op de Jan Tooropstraat. Hij overleed ter plekke. De buurt was geschokt door het nieuws. De eigenaar stond te boek als een lieve en populaire man in de buurt. In diezelfde buurt deed de politie ook onderzoek. Buurtbewoners werden gevraagd om mee te denken in het onderzoek. Volgens de politie heeft dat waardevolle informatie opgeleverd.

Eerder had de politie 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in het onderzoek. De politie kon twee weken geleden niet zeggen of dat bedrag is uitgekeerd aan een tipgever.

Lees ook: Familie en buurt in diepe rouw om doodgestoken fietsenmaker