Start van hoofdcontent

Stad

nl

Apple-baas Tim Cook in Amsterdam over startups: 'Laat je niet drijven door geld'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 mei 2016, 18.28 uur

Ondernemers uit de hele wereld richtten vandaag hun blik op Amsterdam. Een week lang is de stad gastheer van het zogeheten Startup Fest. Onder meer Tim Cook, CEO van Apple, was aanwezig.

Cook zegt dat zijn bedrijf, één van de machtigste van de wereld, eigenlijk ook pas net begonnen is, bijvoorbeeld op zorggebied. 'Waarschijnlijk kan het zorgstelsel veel simpeler worden ingericht en kunnen we daarin veel betere resultaten behalen', zegt de CEO. Over startups zegt hij: 'Wees hongerig. Wordt niet door geld gedreven, maar door een hoger doel. Het maken van goede producten is de essentie. Doe nooit iets voor alleen het geld.' 

'Leefklimaat in Amsterdam enorm prettig'
Andere nieuwe giganten die aanwezig waren op het congres: Uber en Airbnb. Ook een paar Amsterdammers, zoals de bazin van Booking.com, één van de meest succesvolle bedrijven uit de stad. 'We zijn natuurlijk gegroeid vanuit Amsterdam. We zien ook als we talenten uit de hele wereld naar Amsterdam brengen om hier te werken dat ze hier het leefklimaat in de stad enorm prettig vinden. Dat is voor ons een enorme plus', zegt Gillian Tans. 

Diversiteit
Op het congres liepen vooral mannen rond. 'Gisteren op de TheNextWomen 100 waren 1100 vrouwen aanwezig en her en der een verdwaalde man. Gelukkig was daar ook wat meer kleur. Diversiteit wordt veel genoemd, maar je ziet het te weinig', zegt Marja Ruigrok, fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam. 

Met de toezegging van 50 miljoen van minister Kamp ziet de toekomst van de startups in de stad er in ieder geval best rooskleurig uit. Startup Fest duurt nog tot en met 28 mei.