Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Overvallers binden handgranaat om enkel geldloper: 'Ga het geld halen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 mei 2016, 18.16 uur

In een poging een geldloper te overvallen in Noord hebben overvallers in maart van dit jaar een handgranaat om de enkel van een vrouw gebonden.

De daders sloegen op 7 maart toe op het Olof Palmeplein in Noord. Medewerkers van G4S komen hier aan met hun waardetransportauto en zetten hem voor de ING op de stoep.  Een van de medewerkers, een vrouw, stapt uit en wordt direct overrompeld door twee mannen. 

Handgranaat
De daders bedreigen de vrouw met een vuurwapen en duwen haar in een busje. Daar krijgt ze een handgranaat om haar enkel gebonden en wordt ze gedwongen om terug te lopen naar de geldwagen om geld te gaan halen. 'Ik zit al een tijdje bij de politie, maar dit heb ik nog nooit gehoord', stelt politiewoordvoerder Rob van der Veen in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020.  

Zinloos
Gelukkig ziet de vrouw kans om het explosief van haar been te halen. De daders hebben dit in de gaten, springen op een scooter en rijden weg zonder buit. 'Maar deze vrouw is natuurlijk vreselijk geschrokken', stelt Van der Veen.  'Het is écht zinloos wat deze overvallers hebben geprobeerd. Geldlopers kunnen niet zomaar even geld pakken uit zo'n wagen.' 

Beelden
Van de vluchtende daders zijn beelden beschikbaar. Ook het gebruikte busje is op camera vastgelegd. De politie hoopt nu dat getuigen zich melden. 'We zijn specifiek op zoek naar een drietal glazenwassers die in de buurt waren. Ook zoeken we een nog wat oudere man die tijdens de overval oogcontact had met de geldloopster.'