Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemers Haarlemmerdijk zijn straatdealers en illegale hotels zat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 13.16 uur · Foto: Google Maps

Ondernemers van de Haarlemmerdijk zijn de overlast van drugsdealers en de illegale hotels in hun straat meer dan zat. In een brandbrief hebben ze de burgemeester gevraagd om zo snel mogelijk maatregelen te treffen tegen de overlast.

De ondernemers stellen dat zij sinds een aantal maanden last hebben van dalende omzetten. Met name op het laatste stuk van de Haarlemmerdijk zou er vrijwel geen klant meer te bekennen zijn. Hoewel het aantal toeristen in de stad nog jaarlijks toeneemt, zien de ondernemers hun omzetten op sommige dagen zelfs dalen naar nul euro.

'Aan het aanbod van winkels op ons stuk kan het niet liggen want dat is de laatste jaren nauwelijks veranderd, en ook niet aan de presentatie van onze winkels, want wij voldoen (bijna) allemaal aan de regels die door Handhaving zijn opgesteld. Geen uitstalling van waren op straat, weinig tot geen reclame-uitingen aan de gevels', zo schrijven ze.

De ondernemers willen dat het gemeentebestuur zo snel mogelijk komt met een plan van aanpak om de drugsoverlast en bijbehorende criminaliteit rondom de Haarlemmerstraat tegen te gaan. Ook willen zij dat de openbare veiligheid overdag en 's avonds wordt gegarandeerd en een pakket van maatregelen op te stellen waardoor er weer doorstroom van 'de juiste klantengroep' naar de Haarlemmerdijk komt.

De straat werd in 2012 nog uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland.