Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geliquideerde Vincent Jalink vreesde niet voor zijn leven: 'Fatale vergissing?'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 mei 2016, 18.52 uur

Het slachtoffer van de liquidatie in Diemen vreesde niet voor zijn leven. Dat zegt zijn advocaat Gerald Roethof. 'Dat was ook totaal niet aan de orde. Hij heeft dit totaal niet aan zien komen. Niemand heeft dit aan zien komen'.

Vincent Jalink werd vrijdagavond voor de ogen van zijn zoontje neergeschoten op de Klipperweg. De 38-jarige man overleed enkele uren later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Lees ook: Man doodgeschoten in Diemen voor ogen eigen zoontje

Zijn advocaat Roethof zegt geschokt te zijn over de moord op Jalink en houdt zelfs rekening met een fatale vergissing. 'Het kan zinloos geweld zijn', zegt hij tegen AT5. 'Maar dat zal de politie moeten uitzoeken'. Roethof zegt uit te sluiten dat het criminele verleden van zijn cliënt iets te maken heeft met diens dood. 'Meneer heeft zich nooit in kringen begeven rond personen die verdacht worden van liquidaties of dat soort enge zaken. Dat was juist niet zijn ding'.

Bijzondere relatie
Roethof is een persoonlijke bekende van het slachtoffer. 'Toen ik een jaar of 25 geleden vanuit Suriname in de Bijlmer kwam wonen, woonde de familie Jalink een portiek verderop. Ik kende hem als een intelligente man, die ook anderen probeerde te stimuleren om het goede te doen. Ik had een bijzondere relatie met hem'.

Lees ook: Kinderen vaker getuige van liquidatie

Jalink staat in de media bekend als een 'bekende van justitie', maar dat vindt Roethof niet terecht. 'Als je een keer door rood zou rijden en dan ruzie maakt met de politie, ben je ook al een bekende van justitie'. De veroordeling van zijn cliënt voor witwassen, vindt hij evenmin overtuigend. 'Het begrip witwassen is een breed begrip', zegt Roethof. 'Het is ook geld waarover geen belasting wordt afgedragen. Het hoeft niet per se afkomstig te zijn van drugs, of wapens enzovoorts'.

Foto via Vlinderscrime.nl

Vlinderscrime.nl