Stad

Islamitische school: 'Pathologische leugenaar Sander Dekker kan de boom in'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 mei 2016, 00.43 uur · Foto: www.flickr.com

Whatsapp

De Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) heeft woedend gereageerd op het besluit van staatssecretaris Sander Dekker om de school niet te bekostigen.

De vrees bestaat dat de school de leerlingen van de maatschappij laat afkeren, bovendien betuigde een inmiddels vertrokken bestuurslid van de stichting in 2014 openlijk zijn sympathie voor de terreurgroep Islamitische Staat. Daarom wil de staatssecretaris geen geld voor de school uittrekken.

'Pathologische leugenaar Sander Dekker kan met zijn laster en het voorgenomen besluit tot weigering van bekostiging de boom in', schrijft de SIO in een reactie. 'Het bestuur heeft zich tijdig gedistantieerd van onwenselijke sympathieën en dit is ook op een bestuurlijk verantwoordelijke wijze opgelost.'

Lees ook: 'Stad vraagt staatssecretaris om stokje te steken voor islamitische school'

Persbericht SIO pic.twitter.com/AZyQSjLKcy

— Arnoud van Doorn (@ArnoudvDoorn) 30 mei 2016

Dekker zei vanavond in het televisieprogramma Nieuwsuur dat de school te laat afstand heeft gedaan van de uitspraken van het inmiddels vertrokken bestuurslid.

Staatssecretaris Dekker vindt dat SIO-bestuur te laat afstand heeft gedaan van radicale uitspraken oud-bestuurder. https://t.co/0MgebncKG6

— Nieuwsuur (@Nieuwsuur) 30 mei 2016
Whatsapp