Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Weekend in Noord afgesloten met opnieuw drie autobranden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juni 2016, 09.35 uur · Foto: Martin Damen

Na drie autobranden op zondagochtend, was het vannacht opnieuw raak in Noord. Op twee verschillende plekken gingen in totaal drie auto's in vlammen op. De politie vermoedt dat alle branden zijn aangestoken.

De nacht begon om 1.50 uur met brand op de Meeuwenlaan. Een geparkeerde Volkswagen Polo werd daar in brand gestoken. Toen de brandweer aankwam stond de wagen al in lichterlaaie en kon niet meer voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar de auto ernaast. De twee wagens zijn volledig uitgebrand en na het blussen afgesleept door een berger.

abc5media_image_2

Auto in de fik aan Noorderbreedte
Om iets over 3.00 uur kon de brandweer opnieuw uitrukken. Ditmaal stond er een geparkeerde Citroën in de fik aan de Noorderbreedte. Getuigen hebben verklaard dat er vlak na de brand een dikke man en een wat kleinere man zijn weggelopen. Wederom heeft de brandweer het vermoeden dat het vuur is aangestoken. De uitgebrande auto is inmiddels weggesleept.

abc5media_image_5

Zondagochtend gingen er ook al drie auto's in vlammen op in Noord, daarmee staat de teller dit weekend op zes wagens.

#Weer twee auto's #uitgebrand in #Amsterdam #Noord! Dit keer aan de #Meeuwenlaan. Men vermoed ook nu #brandstichting pic.twitter.com/pGXdMr7otP

— Martin Damen (@martindamen58) June 6, 2016