Start van hoofdcontent

Stad

nl

41 auto's in de fik in Noord binnen halfjaar

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juni 2016, 20.45 uur

Zes auto's in één weekend. Voor de zoveelste keer was het raak in Noord. De politie is vanaf vorig jaar al bezig met onderzoek naar het hoge aantal autobranden, maar nog steeds is er geen enkel aanknopingspunt richting de dader of daders. De teller staat sinds 1 januari al op 41 autobranden.

Een geblakerd kenteken. Meer is er niet over van de twee auto's die hier aan de Meeuwenlaan in vlammen opgingen, even voor twee uur afgelopen nacht. 'Ik woon hier tegenover en deed vanochtend de lamellen open. Toen vroeg ik aan mijn vriend: "jouw auto stond hier toch voor de deur?" En ja, niets meer van over', zegt de eigenaresse van een van de auto's.

Wakker van knallen
'We werden wakker van twee knallen, de wielen waarschijnlijk. Toen belden we de brandweer. En die kwamen gelukkig op tijd. Twee minuten later en mijn auto was ook afgebrand', zegt een andere omwonende. 

'Alsof er een pistool afging'
Later afgelopen nacht, rond drie uur, ging even verderop nog een andere auto in de fik aan de Noorderbreedte. En ook daar is weinig meer van over. 'Ik hoorde BAM! Alsof er een pistool afging. Dus ik werd wakker en keek door het raam. Toen zag ik die auto branden', zegt een getuige van de brand.

41 auto's
Zaterdag op zondag gingen al drie auto's in vlammen op aan de Spinaker. Daarmee staat  het totaal aantal autobranden in Noord dit jaar nu al op 41, ruim 8 per maand dus. De zoektocht naar de daders loopt al sinds vorig jaar, maar nog steeds zijn er geen amper aanknopingspunten. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de zaak extra aandacht.

Verdachte situaties melden
Stadsdeel Noord laat weten bewoners op te roepen alert te zijn en verdachte situaties snel te melden. Ook buurtveiligheidsteams zijn alert op verdacht omstandigheden die verband kunnen hebben met de autobranden. Deze dame neemt voorlopig in ieder geval haar eigen voorzorgsmaatregelen.