Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ambulancedienst heeft handen vol aan vele toeristen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 12.44 uur

Het toenemende aantal toeristen zorgt voor een grote druk op Ambulancedienst Amsterdam. De afgelopen 3 jaar is het gebruik door toeristen meer dan verdubbeld. Dat zei directeur Jan Pierik donderdag in de gemeenteraad. Mede hierdoor is er sprake van een hoge werkdruk voor het personeel. In maart luidde vakbond FNV al de noodklok.

Explosieve groei
Steeds vaker doen toeristen een beroep op de hulpdiensten, mede hierdoor is de zorgvraag flink gegroeid zegt Jan Pierik, directeur van de Ambulancedienst Amsterdam: 'Het toerisme is grote factor. In 2012 had de ambulancedienst een kleine miljoen euro aan kosten (omzet) aan de hulp aan toeristen, in 3 jaar tijd is dit uitgegroeid naar 2,3 miljoen euro. Dat is een explosieve stijging'. 

Meer geld
Pierik erkende in de gemeenteraadscommissie dat dit samen met het groeiende inwonersaantal zorgt voor een hoge werkdruk bij het personeel: 'Het is wel kantje boord. We zijn steeds aan het schipperen zodat dit niet te grote belasting wordt, dat is iedere keer spannend.' De directeur wil dat de regio Amsterdam meer geld krijgt en voert hier gesprekken over met het Rijk.

Lees ook: PvdA: 'Alcoholance' inzetten op uitgaanspleinen

Martin Damen