Start van hoofdcontent

Stad

nl

VU geschokt over moorden gastdocent

26 april 2009, 15.57 uur · Aangepast 28 april 2009, 13.43 uur

De VU reageert geschokt op het bericht dat haar medewerker, professor George Zinkhan, wordt verdacht van een drievoudige moord in de VS

"De faculteit kent hem als een rustige, inspirerende man en een uitstekend wetenschapper met een brede interesse." George Zinkhan was in 2006 enkele maanden te gast bij de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de VU. Per april 2007 werd hij benoemd tot hoogleraar en werkte hij in een periode van 1-2 maanden per jaar voor de VU. In die periodes begeleidde hij onder andere de promovendi van de faculteit.

Eerder deze maand maakte de VU bekend dat Zinkhan voor de tweede keer in zijn carriere de zogeheten Terry Outstanding Faculty Award heeft gewonnen, wegens 'zijn indrukwekkende bijdrage aan de wetenschap en de zakenpraktijk'.

Maandag schreef 'The Red and Black', de studentenkrant van de Amerikaanse universiteit waar Zinkhan werkte, dat hij vlak voor zijn daad zijn studenten had vrijgesteld van een tentamen dat zij komende week zouden moeten maken. De Amerikaanse politie heeft een klopjacht op de professor geopend, maar hij is nog niet gevonden. De autoriteiten houden de Amerikaanse vliegvelden nauwlettend in de gaten, voor het geval de verdachte uitwijkt naar Amsterdam.