Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Deze steiger is een monster en het aanzicht is verschrikkelijk'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 juni 2016, 19.16 uur

Al zeker acht maanden kijken bewoners op het kruispunt van de Rijnstraat en de Vrijheidslaan er tegen aan. Een enorm steigerdoek.

De steiger werd eind vorig jaar geplaatst om renovatiewerkzaamheden uit te voeren, maar nu, ruim een half jaar later, is er nog steeds niets gebeurd. En dat leidt tot grote ergernis in de buurt. 'Het is angstig. Deze steiger is een monster en het aanzicht is verschrikkelijk', zegt een buurtbewoonster.

De mensen die achter het doek wonen worden continu aan het steigerdoek, met een reclame voor een auto erop, herinnerd. 'Grauw, grijs. De achterkamer is lekker licht en de voorkamer is grijs. En dat al bijna een jaar lang', vertelt een bewoner van het pand. 'Op dit moment gebeurt er helemaal niks mee.'

Steigervergunning verlengd
Stadsdeel Zuid zegt er van uit te gaan dat de werkzaamheden binnenkort zullen starten. Ook omdat er onlangs een vergunning voor een mobiel toilet is aangevraagd. De steigervergunning is daarom tot eind december verlengd. Wel gaat het stadsdeel uitzoeken of de levensgrote reclame op de steiger is toegestaan.

De buurt vermoedt dat er hele andere belangen in het spel zijn. 'Reclame. Misschien krijgen ze dik betaald.'