Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tim Hofman pleit in Tweede Kamer voor minder strikt drugsbeleid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juni 2016, 01.03 uur

BNN-presentator Tim Hofman van Spuiten en Slikken nam woensdagavond in de Tweede Kamer plaats achter het sprekersgestoelte om in felle bewoordingen te pleiten voor een openlijker debat over het drugsgebruik en een minder strikt beleid.

Gestoken in een zwart t-shit bezwoer hij de Kamer dat het uit de criminele hoek halen van drugsgebruik bijdraagt aan de vermindering van de gevaren ervan.

Volgens Hofman, die zichzelf een 'fervent non-drugsgebruiker' noemde, durven festivalgangers bijvoorbeeld nu niet zou gauw naar de EHBO als ze zich niet goed voelen, omdat ze bang zijn voor de gevolgen.

Lees ook: D66: Drie xtc-pillen op zak moet kunnen

Het bezit van meer dan één xtc-pil kan je nu nog steeds een strafblad bezorgen. Spuiten en Slikken verzamelde 41.000 handtekeningen om het onderwerp via een zogenoemd burgerinitiatief op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. In het 'vastgeroeste' debat over drugs wordt volgens Hofman 'gestunteld'.

de Tweede Kamer én @debroervanroos. leven is compleet. (+ het beste verhaal tot nu toe) #eenpilmaaktnoggeencrimineel pic.twitter.com/NjhSxK3bBJ

— Sven Brandenburg (@brandenburgse) 29 juni 2016