Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Homostel in Nieuw-West met de dood bedreigd door buurtbewoners'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 juli 2016, 18.55 uur · Foto: Wikimedia

Een bewoner van Nieuw-West wordt samen met zijn vriend naar eigen zeggen stelselmatig gepest en bedreigd door buurtbewoners.

Op Facebook doet de man zijn verhaal. Volgens hem worden er onder meer stenen tegen zijn raam gegooid en worden ze tot diep in de nacht wakker gehouden. 'We hebben Marokkaanse buren, en twee mannen die naast hen wonen, dat kan echt niet. Alle homo's moeten dood. Ik zal niet beschrijven wat er allemaal gezegd is, te smerig voor woorden.'

Volgens de man doet de politie niets aan de situatie. 'Misschien zijn ze ook bang? Of nemen ze twee mannen die bij elkaar wonen niet serieus?'. Hij wil de stad het liefst zo snel mogelijk verlaten, maar heeft voor woningen buiten de stad nog geen urgentie voor een sociale huurwoning gekregen.

'De treiteraars moeten weg!'
Stadsdeel Nieuw-West laat weten de zaak hoog op te nemen. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud: 'Ik pak dit direct op. Jammer dat het stel mij niet heeft weten te vinden. Zij gaan wat mij betreft niet verhuizen, maar de treiteraars moeten weg. Wij tolereren en accepteren dit gedrag niet.'

Kamervragen
De politieke partij VNL heeft inmiddels Kamervragen gesteld. 'Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat niet de slachtoffers maar de daders hun wijk/stad dienen te verlaten? Zo ja, op welke wijze wordt dit bedreigde stel geholpen?', is een van de vragen. 

Ook D66 in de gemeenteraad en de bestuurscommissie Nieuw-West heeft aangekondigd bij de verantwoordelijke bestuurders om opheldering te gaan vragen. 'Schande! Reden om vragen over te stellen', aldus Jeroen Mirck van D66 Nieuw-West.

Aangifte
Een woordvoerder van de politie zegt tegen AT5 dat een aangifte is gedaan van bedreiging en een melding van een burenruzie. Bij de laatste melding heeft de politie 'bemiddelend opgetreden' en zijn de buren met elkaar in gesprek geweest. 'De zaak heeft ruimschoots onze aandacht', aldus de woordvoerder.