Start van hoofdcontent

Stad

nl

Baâdoud: Ander homostel Nieuw-West wordt ook getreiterd door jongeren

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 juli 2016, 17.28 uur

Het homostel Daan en Willem is niet het enige stel in Nieuw-West dat het slachtoffer is van homohaat. Achmed Baâdoud, van stadsdeel Nieuw-West, laat weten dat er nog een stel is dat geïntimideerd wordt door jongeren uit de buurt.

Het gaat om een getrouwd stel, Baâdoud spreekt van een ernstig geval. De stadsdeelvoorzitter heeft inmiddels contact opgenomen met Daan en Willem, zij hebben hun woning aan het Sierplein inmiddels verruild voor een hotel elders in de stad. 'Ik voel me echt klote over de situatie', aldus Baâdoud.

Het verhaal van Daan en Willem op Facebook deed gisteren veel stof opwaaien. 'We hebben Marokkaanse buren, en twee mannen die naast hen wonen, dat kan echt niet. Alle homo's moeten dood. Ik zal niet beschrijven wat er allemaal gezegd is, te smerig voor woorden', schreven ze.

Lees ook: 'Homostel in Nieuw-West met de dood bedreigd door buurtbewoners'

Voor Daan en Willem is de maat in ieder geval vol, zij hebben aan Baâdoud laten weten weg te willen. 'Liever niet. Maar als zij hier niet meer rustig kunnen wonen, wil ik wel voor hun bij de instanties aan de bel trekken', zegt Baâdoud. 'Dan gaan zij kijken of hun situatie urgent genoeg is voor een verhuizing. Ik zit er enorm mee, voel me er echt klote over.' 

De stadsdeelvoorzitter heeft ook gesproken met de buren van het stel, het gaat om een gezin met twee zoons. 'Het is volgens hen begonnen met wederzijdse overlast. De moeder zegt zich ook bedreigd te voelen, Daan en Willem hebben volgens haar Marokkanen-haat. Homohaat van hun kant wordt ontkend.'