Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Zonnebloemen voor miljoenste bezoeker Van Gogh Museum

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2016, 13.33 uur

Het Van Gogh Museum heeft woensdag al weer de miljoenste bezoeker van het jaar ontvangen.

De gelukkige gast werd getrakteerd op een groot boeket zonnebloemen. Tijdens het jubileum vorig jaar liep de miljoenste bezoeker pas eind juli naar binnen. De miljoenste bezoeker kwam dit jaar uit de Verenigde Staten. Jennifer Noble uit Californië kreeg naast de zonnebloemen een mand met cadeautjes uit de museumwinkel en een catalogus, liet een woordvoerder van het museum weten. 

Lees ook: Gerard Joling en Hans Klok seksten in Van Gogh Museum

In de eerste helft van 2016 brachten, ten opzichte van vorig jaar, ruim 13 procent meer mensen een bezoekje aan het Van Gogh Museum. Als die lijn doorzet wordt dit jaar wellicht weer een record verbroken. Vorig jaar werd met 1,9 miljoen bezoekers al een nieuwe mijlpaal gehaald.

'De aanhoudende belangstelling voor ons museum ervaar ik als een groot goed', aldus directeur Axel Rüger. 'We merken iedere dag opnieuw dat het levensverhaal en de kunst van Van Gogh veel mensen blijft boeien'.

Sooner than expected: Today we have welcomed the1,000,000th visitor of the year! More info: https://t.co/hxs629PohS pic.twitter.com/KDdgseOSsP

— Van Gogh Museum (@vangoghmuseum) 6 juli 2016