Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vermiste Soufyan Essabaouni uit Slotervaart beschoten en mogelijk ontvoerd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 juli 2016, 12.42 uur

De 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Slotervaart die sinds afgelopen donderdag wordt vermist, is vermoedelijk ontvoerd. Essabaouni is voor het laatst gezien op een parkeerplaats in Zwanenburg, daar werd hij onder vuur genomen.

De schietpartij vond plaats kort na middernacht. Essabaouni rijdt daar in zijn Audi A1 als hij wordt klemgereden door een andere auto, een witte Seat Leon. Als Essabaouni de auto uitvlucht, openen zijn belagers het vuur op hem. 

Lees ook: Soufyan Essabaouni (21) uit Nieuw-West sinds donderdag vermist

 Wat er daarna met Essabaouni is gebeurd, is niet uit de camerabeelden op te maken. Op de dag van zijn verdwijning droeg Soufyan een zwart T-shirt met een afbeelding van een tijger met rode accenten, een lichtblauwe spijkerbroek met scheuren en een zwart/grijze jas.

Verband met tweede ontvoering
De politie denkt dat er een verband is tussen de zaak van Essabaouni en die van Wendel Meijer uit Landsmeer. Meijer werd dinsdag bij zijn bedrijf in Zaandam door drie mannen een Audi A4 ingesleurd. in Lelystad is vannacht een uitgebrande A4 aangetroffen, mogelijk is dat de auto waarmee Meijer is ontvoerd. 

Mensen die meer informatie hebben over beide zaken, worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie op 0800-6070.