Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pokémon-vangers in het AMC: 'Mensen komen op plekken waar dat niet mag'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 juli 2016, 19.28 uur

Pas een paar dagen is het spel uit, maar ook het Academisch Medisch Centrum ondervindt al problemen met Pokémon Go-spelers. 'We hebben zelfs al groepjes mensen in onze kelders gevonden, een plek waar je helemaal niet mag komen', zegt woordvoerder Loes Magnin.

Het AMC is de tweede Amsterdamse instelling die spelers van het populaire spel oproept om weg te blijven. Eerder vreesde de politie in Noord al dat mensen op het politiebureau kwamen zoeken naar de beesten. Maar in het AMC is het dus echt raak: 'We hebben al meerdere groepen mensen aangetroffen, die met hun mobieltje aan het speuren waren. Blijkbaar zit er één in het ziekenhuis, maar we hebben geen idee waar', aldus Magnin.

'Kamers met zieke mensen'
De situatie is inmiddels dusdanig, dat er overlegd wordt met de beveiliging van het ziekenhuis. 'Je wil natuurlijk niet dat mensen dadelijk gewoon kamers met zieke mensen binnengaan, op zoek naar een Pokémon.' Ook heeft het ziekenhuis contact gezocht met de spelmaker en gevraagd om de Pokémon uit het AMC te verwijderen.

Via een tweet heeft het AMC spelers gevraagd om niet naar het ziekenhuis te komen. Mocht de 'zieke' Pokémon gevonden worden 'dan beloven we goed voor hem te zorgen'.

Er is een zieke pokémon in het AMC - wij zullen goed voor ‘m zorgen. We stellen het op prijs als je ‘m niet bezoekt. pic.twitter.com/u8RACvGZgp

— AMC (@AMC_NL) July 11, 2016