Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax contracteert Heiko Westermann (32)

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 juli 2016, 12.41 uur

De 32-jarige Heiko Westermann uit Duitsland komt officieel naar Amsterdam. De verdediger van Real Betis heeft waarschijnlijk een contract van twee jaar getekend.

Dat meldt De Telegraaf. De komst van de Duitser is al wekenlang in het geheim voorbereid. Volgens de krant zijn meerdere Bundesliga-clubs die ook geïnteresseerd zijn afgetroefd door Ajax.  Hij zou transfervrij naar Amsterdam komen.

De geruchtenmolen ging draaien toen de 32-jarige verdediger gisteren rondom de Arena werd gezien. Naar verluidt had hij een afspraak met de clubleiding.

De meervoudig Duits international kwam eerder uit voor Hamburger SV, Schalke 04 en Arminia Bielefeld. Hij zat in de selectie van het Duitse elftal in 2008, maar hoefde niet te spelen.

Met de routinier, die komende maand zijn 33e verjaardag viert, wil trainer Peter Bosz kwaliteit en ervaring aan zijn defensie toevoegen. De nieuwe coach van de Amsterdamse club moet bovendien nog wat langer wachten op zijn Colombiaanse aanwinst Davinson Sánchez. Met zijn huidige ploeg Atlético Nacional plaatste de twintigjarige verdediger zich woensdag voor de finale van de Copa Libertadores. De twee duels in de eindstrijd worden op 20 en 27 juli gespeeld. Daarna kan Sánchez zich pas melden bij Ajax.