Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxichauffeur (27) rekent 195 euro voor ritje Schiphol - Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 juli 2016, 15.55 uur

Een 27-jarige taxichauffeur is vrijdag aangehouden voor oplichting. De lucratieve zakenman rekende maar liefst 200 euro voor een ritje van Schiphol naar Amsterdam.

De chauffeur pikte een reiziger op die net was aangekomen op Schiphol. Na het ritje - dat doorgaans zo'n 40 á 50 euro kost - vroeg de chauffeur om 195 euro van het slachtoffer. Op de vraag waarom de prijs zo hoog was, had hij een simpel antwoord: luchthavenbelasting.

Het 22-jarige slachtoffer vertrouwde het niet en deed aangifte bij de politie, waarna de taxichauffeur rond 12.30 uur werd aangehouden. Na verhoor en onderzoek is hij sinds maandag weer op vrije voeten, maar de politie laat weten verder onderzoek te doen naar andere 'frauduleuze handelingen van deze chauffeur'.

Lees ook: Malafide taxichauffeurs gaan steeds verder

Amsterdam wordt geteisterd door malafide taxichauffeurs. Twee maanden geleden werd er door één zo'n chauffeur bijna duizend euro gerekend voor een ritje van Schiphol naar het Okura Hotel. Verschillende taxibedrijven hebben aangegeven de zaken in onderzoek te hebben.