Start van hoofdcontent

Stad

nl

2400 huur per maand: Amsterdamse Poort loopt langzaam leeg

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 juli 2016, 09.16 uur

Veel panden staan te huur in winkelcentrum de Amsterdamse Poort in Zuidoost. Dit komt doordat veel winkeliers de hoge huurprijzen niet meer kunnen betalen. Nu publiekstrekkers als de BCC en de Xenos zijn vertrokken, merken de overgebleven ondernemers dat ook hun omzet afneemt.

Theo van de Geest runt al jaren een viswinkel in de Amsterdamse Poort. Hij kan zijn hoofd boven water houden, mede omdat hij geen personeel in dienst heeft. Maar de leegstand verderop in het winkelcentrum wordt ook hier gevoeld. 'Het is toch wel behelpen de laatste tijd. Hoop ondernemers die hier dan ook wegtrekken, grote en kleine, waardoor je toch je eigen omzet ook ziet zakken' zegt Theo.

Truus van Vink's lederwaren heeft er ook last van: 'De loop is er uit, uit dat stuk hierzo, dus er komen steeds minder mensen binnen'. Ze zit hier al sinds de opening van het winkelcentrum in 1987. Voor 39 vierkante meter betaalt ze ruim 2400 euro per maand. Ze geeft aan dat dit in het begin haalbaar was, omdat de omzet ernaar was, maar tegenwoordig is dit niet meer te doen.

Lees ook: Shopping-app moet noodlijdende Amsterdamse Poort vlot trekken

Theo en de rest van de ondernemers hopen dat de vastgoedbeheerder hen tegemoet wil komen. Vastgoedbeheerder CBRE wil niet inhoudelijk reageren op de kritiek. Ondertussen gaat de leegloop door. Het filiaal van de HEMA gaat op 31 augustus gaat dicht. Een woordvoerder laat weten dat er een nieuwe Hema voor in de plaats komt, maar dit zal op een andere locatie in Zuidoost zijn.

abc5media_video_0