112

Moeder dader familiedrama waarschijnlijk al dood voor binnenkomst ex

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juli 2016, 18.02 uur

De politie gaat er vanuit dat de moeder van de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor het familiedrama in de Eendrachtstraat als eerst om het leven is gebracht.

De oma van de baby is waarschijnlijk al overleden voordat de ex van de dader het huis in kwam. Wanneer de vrouw precies is overleden valt niet meer goed te achterhalen. Over de doodsoorzaak wordt niets bekendgemaakt, maar eerder liet de politie al weten dat dat zeer vermoedelijk door een misdrijf is geweest.

Bij het familiedrama kwamen uiteindelijk drie mensen om het leven. De vader was met de baby in het huis van zijn moeder. Toen zijn ex de baby wilde halen dreigde hij met een handgranaat en gijzelde hij de ex korte tijd. Die vrouw wist te vluchten, volgens buurtbewoners en familie heeft de man de baby toen uit het zolderraam gegooid en is hij daarna ook gesprongen. 

Lees ook: Fajah Lourens: 'Baby gegooid, vader niet met baby gesprongen'

Omdat er nog een handgranaat in de woning lag ging de politie na het drama voorzichtig te werk. De straat werd afgezet, meerdere woningen werden ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse. Na een paar uur ging het arrestatieteam de woning binnen. De EOD heeft de handgranaat daarna onschadelijk gemaakt.

Vandaag zijn de lichamen van alle slachtoffers vrijgegeven.

abc5media_video_0