File door controles Schiphol; treinverkeer ontregeld door werkzaamheden

0
Whatsapp

Stad

File door controles Schiphol; treinverkeer ontregeld door werkzaamheden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 augustus 2016, 12.27 uur

Automobilisten op weg naar Schiphol sluiten ook vanochtend weer aan in de file op de toegangsweg naar de luchthaven. Daar worden het binnenkomende verkeer gecontroleerd door de marechaussee.

Lees ook: Marechaussee controleert extra op en rond Schiphol na 'signaal' dreiging

Vanaf de afslag op de A4 staat het verkeer vast. De verscherpte controles werden zaterdagochtend gestart naar aanleiding van terreurdreiging gericht op het vliegveld. Vooral zaterdag- en gisterochtend leidde dat tot flinke opstoppingen. 

'Blijf zitten'
Automobilisten die in tijdnood denken te komen, wordt aangeraden niet uit te stappen zoals dat dit weekend vaak het geval was. 'Reizigers op weg naar Schiphol worden verzocht om te blijven zitten in de auto. Uitstappen zorgt voor zeer gevaarlijke situaties.'

Het is deze dagen druk op Schiphol door de vele vertrekkende vakantiegangers. De vakantievluchten vertrekken met name in de ochtend, in de loop van de middag lossen de files naar verwachting weer op. 

abc5media_video_0

Treinverkeer ook ontregeld
ProRail is ondertussen met groot onderhoud gestart aan het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol. Daardoor is er negen dagen geen treinverkeer mogelijk tussen Duivendrecht/BijlmerArena en Schiphol. Morgen rijden er ook geen treinen tussen Sloterdijk en Schiphol, dan worden er bussen ingezet. 

Lees ook: Vakantiegangers op Schiphol verwelkomd door zwaarbewapende marechaussee

Whatsapp