Start van hoofdcontent

Stad

nl

Agressieve pinner heeft haast, slaat man en laat ID-kaart achter

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 augustus 2016, 14.52 uur · Foto: Politie

Een man die dit weekend in de rij voor een pinautomaat een andere man mishandelde heeft zijn aanhouding wel heel makkelijk gemaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag worden agenten op straat aangesproken door een man met bloed op zijn gezicht. Hij vertelt agenten hoe hij uit het niets door een andere man is geslagen. 

Dit gebeurde in de Reguliersbreestraat, in de rij voor een pinautomaat, zo schrijft de politie op Facebook. De man stond te wachten toen een vriend van hem, die voor hem in de rij stond, plots opzij werd geduwd door een man die blijkbaar nogal wat haast had. De man claimde 'te moeten pinnen', maar werd direct door het latere slachtoffer op zijn gedrag aangesproken. 

Hierop deelde de gehaaste man een schop uit en sloeg hij het slachtoffer tegen zijn hoofd. Hierna ging hij direct weg, maar hierbij verloor hij wel wat belangrijks. 

ID
Omstanders zagen namelijk al snel dat de dader zijn identiteitskaart was verloren. Agenten, die vlak na het incident werden aangeklampt, konden dus vrij eenvoudig een goed signalement doorgeven. Andere agenten slaagden er korte tijd later in de verdachte aan te houden. De verdachte heeft een nacht in de cel gezeten en moet zich waarschijnlijk binnenkort melden in de rechtbank.