Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Prinsengracht bezorgd om illegale feesten op aangemeerde boten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 augustus 2016, 23.17 uur

Op de Prinsengracht liggen nú al veel boten aangemeerd die nogal wat vragen oproepen van bezorgde bewoners. Ze lijken daar namelijk vooral te liggen om straks illegale feesten op te houden tijdens de Canal Parade. Bovendien gebruiken sommige boten bedrijfsnamen, die ze helemaal niet mogen gebruiken.

Dit jaar liggen de boten nog sneller dan voorgaande jaren rijendik aangemeerd. Vandaag was het voor diegene die nog een plekje wilde zoeken dan ook extra moeilijk.

Particulieren proberen anderen te slim af te zijn door bordjes op boten te plakken waarop staat dat de plek is gereserveerd voor televisieopnames. Echter blijken deze stickers in veel gevallen gewoon nep. Ook kwamen we een plek tegen die namens AT5 zogenaamd zou zijn gereserveerd. Het telefoonnummer dat er bij stond gaf geen gehoor.

Lees ook: Jacht op illegale feesten op Gay Pride: 'Niets commercieels aan mijn bootparty'

De dubieuze praktijken blijken al enkele jaren gaande te zijn, aldus een buurtbewoner. 'Je hoeft maar te kijken op internet. De feesten worden aangekondigd en je kan er kaartjes kopen voor 110 euro per stuk. Inclusief polsbandjes. De sloepen liggen dubbel. Waarschijnlijk komen jongens nog vier dagen aan met boten om hun feestjes te organiseren. Vorig jaar was het feest voor de deur met heliumballonnen en tenten.'

De gemeente laat in een reactie weten dat de boten de doorgang nooit mogen belemmeren. Als ze niet voor vrijdag weggehaald zijn, dan doet Waternet dat alsnog.