Start van hoofdcontent

Stad

nl

Albanees verstopt 1,3 miljoen euro in verborgen ruimte kofferbak Saab

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 augustus 2016, 12.02 uur

De politie heeft twee Albanezen aangehouden die worden verdacht van handel in harddrugs en witwassen. De politie nam onder andere 13 kilo cocaïne, een vuurwapen en ruim 1,3 miljoen euro in beslag.

Vorige week vrijdag hield de recherche een 32-jarige man aan die op de Borneolaan in een Saab reed. Daar bleek ruim 1,3 miljoen euro in verstopt te zitten. In een woning aan het Albert Metzhof werden daarna een 36-jarige man en een 20-jarige vrouw aangehouden.

Achterdeur
De man probeerde tevergeefs via een achterdeur met de drugs weg te komen. In de woning troffen de rechercheurs 13 kilo cocaïne, een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro in contanten aan. De voorlopige hechtenis van de vrouw is inmiddels geschorst, de man zit nog vast.

abc5media_image_1

Onder reservewiel
In de Saab sloeg een politiehond die getraind is in het vinden van papiergeld aan, maar de 1,3 miljoen euro was niet direct te vinden. Forensische Opsporing ontdekte dat de bankbiljetten door middel van een volgens de politie "ingenieus systeem" in een verborgen ruimte onder het reservewiel in de kofferbak waren verstopt.

De gemeente laat vandaag weten dat de woning aan het Albert Metzof gesloten is. 'De aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid.'