Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Poging tot moord met kippentang' bij Halal Fried Chicken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 augustus 2016, 19.01 uur

Een ruzie tussen twee compagnons bij Halal Fried Chicken op Plein '40-'45 is vorige week volledig uit de hand gelopen. Nu zijn er camerabeelden, maar veel is nog onduidelijk.

Over de aanleiding van de ruzie lopen de verklaringen sterk uiteen. Eén van de compagnons zegt dat de ruzie politiek geladen was. De ander zou hem hebben aangevallen omdat hij een aanhanger van Gülen zou zijn. In Turkije staan de verhoudingen op scherp na de coup die recentelijk werd verijdeld. De islamitische denker Fethullah Gülen wordt verantwoordelijk gehouden door president Erdogan. 'Jij mag hier niet komen, omdat jij een terrorist bent', zou zakenpartner Emin Duran hebben geroepen.

Lees ook: Gewonde na uitdelen kopstoot in eettent Slotermeer op Plein '40-'45

Maar Duran zegt dat er totaal iets anders aan de hand was. Er was volgens hem sprake van een zakelijk conflict, waarna zijn partner doordraaide. 'Op de beelden is te zien dat ik ook steeds terugwerkend ben en naar achteren loop', zegt hij. De compagnon zou uit de keuken een kippentang hebben gepakt om daarmee op zijn partner in te steken. 'Poging tot moord' noemt Duran dat. Duran zat enkele dagen vast, maar werd vrijgelaten.   

Beide compagnons zijn verdachte in de zaak. Ze zijn wel allebei op vrije voeten.