Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jordaan Festival boos op gemeente: 'Waarom krijgen wij geen subsidie?'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 augustus 2016, 22.25 uur

Op de Appeltjesmarkt bereiden ze zich voor op de 42e editie van het Jordaan Festival. In aanloop hing er, en dat lijkt haast traditiegetrouw, een donkere wolk boven het evenement. Dit keer zou de ondergrond niet veilig zijn, vanwege het nieuw aangelegde grind op het plein. Een gulle hockeyclub uit Heemstede schoot te hulp en vandaag kwamen de festivalbazen het gras controleren.

'Het ziet er fantastisch uit. Het is voor ons natuurlijk ook de eerste keer dat we hier een grasmat neerleggen. Die jongens zijn nu bezig hier en het ziet er fantastisch uit', zegt organisator Jan de Bie.

Lees ook: Hockeyveld uit Heemstede redt Jordaanfestival

Hoe blij de heren zijn met de hulp van de hockeyclub en de mannen die de mat komen leggen, des te minder blij zijn ze met de gemeente. 'Ik vind dat wij als Amsterdammers worden gediscrimineerd. Dat vind ik een treurige zaak. Ze hebben totaal geen medewerking verleend om ons financieel te ondersteunen. De Gay Pride krijgt meer dan acht ton, de Uitmarkt, Kwaku, wat ik allemaal geweldig vind, maar waarom krijgen wij niets', vraagt De Bie zich af.

De mystery guest dit jaar is niet zo heel mysterieus: Koos Alberts. 'Jordanezer kan het niet. Dat is natuurlijk geweldig', aldus De Bie. Ook zijn er optredens van Mick Harren, Peter Beense en Quincy. Het festival wordt gehouden op 26, 27 en 28 augustus.