Start van hoofdcontent

Stad

nl

Paniek en veel geschreeuw vlak na fatale vechtpartij De Wallen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 september 2016, 17.58 uur

Veel geschreeuw, duwende mannen en ook paniek. Dat is te zien op beelden van de vechtpartij op de Wallen dit weekend waarbij een 32-jarige man uiteindelijk overleed.

De man werd zaterdagnacht neergeslagen, volgens de politie nadat hij een ruzie probeerde te sussen. Hij werd met ernstig hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht. In de video die AT5 in het bezit heeft, is hoorbaar hoe er gescholden wordt met 'kankerpolen' en 'Rot op naar je eigen land'. 

Lees ook: Slachtoffer (32) was vader van twee: 'Lieve gozer, hardwerkende levensgenieter'

Vader van twee
Het slachtoffer was een 32-jarige man uit Voorthuizen, een vader van twee jonge kinderen. Hij was met vrienden in de stad voor een vrijgezellenfeest, de bruidegom van het feest zou aanstaande vrijdag gaan trouwen. Mensen in het dorp zeggen dat de bruiloft is vrijdag afgezegd in verband met de begrafenis van het slachtoffer diezelfde dag. 

Lees ook: Man (32) overleden na mishandeling op de Wallen

Het onderzoek naar de mishandeling is nog altijd in volle gang. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet. Er wordt vooral gezocht naar drie mannen met een Oost-Europees uiterlijk. Eén van de mannen droeg zijn haar in een hanenkam, hij zou ongeveer 30 jaar oud zijn. De tweede man is gespierd en ongeveer 1.70 meter lang. De laatste man is ongeveer 1.80 meter lang en heeft kort donker haar.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en wil graag in contact komen met mensen die foto's of filmpjes van de vechtpartij hebben gemaakt.