Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ziggo Dome concerten Adele: voor 76.000 euro aan valse kaarten verkocht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 september 2016, 14.21 uur · Foto: Flickr.com / Jason H. Smith

Adele is alweer ruim drie maanden vertrokken uit Amsterdam, maar de politie is nog altijd druk bezig met onderzoeken naar oplichting met valse kaarten. In totaal zijn er 270 aangiftes gedaan en is het schadebedrag zo'n 76.000 euro.

Aanhouding
Dat bleek gisteravond tijdens de uitzending van het AvroTros-programma Opgelicht?!. Daar werden ook beelden getoond van een 19-jarige oplichter uit Hoorn. De politie hield hem aan nadat er 20 aangiftes waren binnengekomen. Het schadebedrag was zo'n 5500 euro. De man werd begin juni gearresteerd. Hij overtuigde de kopers met het verhaal dat er een sterfgeval was binnen zijn familie. Om vertrouwen te winnen stuurde hij zelfs een foto met legitimatiebewijs mee.

Lees ook: Verkoper vijftig valse Adele-kaarten gepakt

De Horinees was niet blij met het bezoek van de politie en cameraploeg van Opgelicht?!. 'Opkankeren met die camera. Vieze kankerflikker. Rot gewoon op met je camera. Rot op met je camera. Ze moeten me niet gaan filmen. Ik ga hier sowieso werk van maken. Je kan wel lopen filmen met je rotkop. Vieze kanker...', waren zijn woorden voor het team van AvroTros. 

Wetgeving
De SP liet in de uitzending weten dat dit najaar de wet in de Eerste Kamer wordt behandeld wat doorverkoop van concertkaarten voor meer dan 120% onmogelijk moet maken. Kamerlid Jasper van Dijk gaf aan groot voorstander te zijn van websites als Ticketswap. 

Lees ook: Adele-hype bereikt deze week hoogtepunt met concertreeks